04 júl

„Úgy tűnik, minden megváltozik, amikor mi változtatunk.”
Henri-Frédéric Amiel

Bevallom, változásfüggő vagyok. Szeretem az új városokat, lakásokat, munkahelyeket és barátokat. Ez lehet erősség és gyengeség is.

Egyrészt soha nem riadok vissza egy új élmény vagy lehetőség elől. Másrészt erős erőfeszítést igényel, hogy bármihez is ragaszkodjak, ha az újdonság elmúlik.
Ezért ma elkezdtem gondolkodni azon, hogy miként tehetek izgalmassá egy napot anélkül, hogy megváltoztatnám azokat a nagy dolgokat, amelyeknek állandónak kell maradniuk, ha előre akarok haladni a nagyobb céljaim megvalósításában. Íme, mire jutottam.

1. Kezdd a napot egy üres papírral és a következő kérdéssel: „Mi lenne, ha ma lenne az utolsó?”

Írd le, mit csinálnál másképp, majd próbálj meg legalább öt dolgot megtenni ezek közül.

2. Viselj valami sokkal merészebbet, mint általában.

Ez lehetőséget ad az embereknek, hogy új megvilágításban lássanak téged, ami azt jelenti, hogy másképp léphetnek kapcsolatba veled.

3. Ha munkába jársz, válassz egy másik utat.

Talán elhaladsz egy étterem mellett, amelyet szívesen kipróbálnál, vagy egy edzőtermet látsz meg, ahol ingyenes órákat kínálnak.

4. Ha vezetsz, parkolj le az autóddal egy mérfölddel arrébb, és az út hátralévő részében menj busszal.

Egyszer megtettem ezt, és a buszon találkoztam egy férfival, akivel hosszú ideig kapcsolatban voltunk. Megéri a kitérőt!

5. Ha tömegközlekedéssel utazol, szánj magadnak meditatív vagy oktató jellegű időt.

Gyakorold a mély lélegzetet, hallgass megnyugtató zenét, vagy tölts le egy hangoskönyvet az utazáshoz.

6. Készíts képeket azokról a dolgokról, amelyek megragadják a tekintetedet a nap folyamán.

Sokkal többet fogsz észrevenni, mint általában – és valószínűleg új emberek fognak beszélni veled, hogy megtudják, mit csinálsz.

7. Változtasd meg a munkaterületet.

Hozz új képeket és gyertyákat, vagy mozgasd át az íróasztalodat, ha teheted. A bútorok átrendezése mindig izgalmasabbá teszi a terünket.

8. Kezdj el gyűjteni valamit, amit gyakran látsz a nap folyamán.

Érdekesebbé teszi az egész napot, ha a ritka érméket, speciális tollakat és furcsa élelmiszercímkéket keresed.

9. Tedd célul, hogy beszélj öt olyan személlyel, akit nem ismersz.

És komoly beszélgetésekre gondolok. Kérdezd meg őket, mit csinálnak hétvégén, mi a kedvenc emlékük, hogyan érzik magukat, láttak -e ma valami szépet vagy érdekeset?

10. Vállald el, hogy megdicsérsz mindenkit, akivel találkozol.

Néha könnyű lesz; néha kihívást jelent majd. Minden alkalommal feldobja valaki napját, és örömmel tölt el a dicsért személyt és téged is.

11. Vegyél részt egy „órán” az ebédszünetben.

Irány az edzőterem, vagy tanulj meg agyagozni, kezdj el gitárleckéket. Később bármikor elfogyaszthatsz egy szendvicset az asztalodnál.

12. Ebédelj a megszokottól eltérő időpontban.

Soha nem tudhatod, mi történik a munkahelyesen, ha minden nap ugyanabban az időben indulsz el.

13. Készíts ebédet, és hozz két személyre elegendőt.

A 2. adagot ajánld fel egy barátodat vagy munkatársadnak.

14. Adj magadnak egy kihívást.

Talán azért, hogy alacsonyabb autóbiztosítási díjat találj, vagy beszélj valakivel, akit titokban csodálsz. Nagyot lendítenek az ilyen kis győzelmek.

15. Olvass egy számodra teljesen új és érdekes témáról.

Majd indíts el egy beszélgetést erről. Mindig szórakoztató egy új szenvedélyt megosztani, különösen, ha a másik személy is izgatott lesz a témától – ha ismeri azért, ha nem, azért.

16. Tanulj meg tíz új szót, majd használd mindet kétszer a nap folyamán.

Lehet, hogy elsőre butaságnak hangzik, de remek módja egy kis agytornának és hogy bővítsd a szókincsedet!

17. Gyakorold az éberséget egy unalmas tevékenység során.

Thich Nhat Hanh buddhista szerzetes The Miracle of Mindfulness című könyvében elmagyarázza, hogyan marad teljes mértékben jelen a mosogatás során – és élvezi azt. Bármi érdekes lehet, ha kíváncsi vagy a működésére.

18. Számold a vállalt feladataidat.

Figyeld meg, mennyi akadályt veszel a nap folyamán, mint például egy nehéz feladat elfogadása vagy valami olyan elköteleződése, amit korábban még soha.

19. Mondj igent mindenre.

A Yes Man című filmben Jim Carrey abszolút mindenre igent mondott, még egy intim pillanatra is valakinek a nagymamájával. Nem azt javaslom, hogy ebbe a szélsőségbe menj, de valószínűleg izgalmas napod lesz, ha a legtöbb kérdésre igent mondasz.

20. Véletlenszerű jóindulatú cselekedeteket követhetsz el.

Soha nem tudhatod, hogy ez a kedvesség mikor tér vissza hozzád és nyitja meg a világodat.

21. Fogadj dolgokra.

Az Office-ban (Hivatal – sorozat) mindenki apró dolgokra fogadott, mint például, hogy Kellynek mennyi ideig tart elmagyarázni a Netflixet Ryannek, vagy hogy Creed észreveszi -e, hogy az almáját krumplira cserélték. Ezek olyan kis vicceskedések, amik senkinek sem ártanak és összehozzák a csapatot. Nagyon fontos hogy ne más kárára történek és mindenki legyen a résztvevője aki a játékban van. 😊

22. Hozz létre egy profilt egy társkereső oldalon (ha egyedülálló vagy!).

Ha hiszel benne, ha nem, van akinek már bejött 😊 … És ha nem jársz sikerrel akkor mi lesz? Volt néhány izgatott napod amikor a leveleidet figyelted.. 😊

23. Kérj meg valakit, hogy „jöjjön ki játszani”.

A gyerekek mindig készek ugrálni, rendetlenkedni, és felpörgetni magukat. Munka után kosárlabdázz, biciklizz, vagy tölts egy kis időt a hintán. Mi baj lehet?

24. Minden rutintevékenységed során tanulj valami újat.

Amikor kávét vásárolsz, kérdezd meg a baristát, mióta van ott a bolt. Amikor a tejespultnál állsz, nézd meg, mennyi különböző fajta van, amiket még nem is kóstoltál. Amúgy is, milyen a rizstej? És a szójatej? Érdemes lenne inkább valamelyiket választani azok közül? Miért lenne érdemes? Tájékozódj. Tud meg többet, szélesítsd a látókörödet. Nem kell Stephen Hawking Mindenség elméletével kezdened és talán az nem is érdekel téged. Nincsen azzal se baj, új legyen, ez a lényeg.

25. Cserélj lakást egy barátoddal egy éjszakára.

Feltéve, hogy megbíztok egymásban, miért ne? A környezetváltozás csodákra képes; és mindig szórakoztató látni, hogyan él valaki más.

Egyszer azt olvastam, hogy az intelligens emberek soha nem unatkoznak, mert mindig kíváncsiak. Okos vagy – kezdd el felfedezni!

Ha a munkaidő alatt is aktívan és frissen tartod az elmédet, sokkal nagyobb lesz a szenvedélyed és a koncentráltságod, amikor eljön az ideje, hogy produktívvá válj. És ugyanilyen fontos, hogy többet fogsz élvezni azokból a percekből, amelyek egyébként egyszerűen elmúlnának vagy unalmasak.

Szeretettel: Kirilla