26 máj

A Nő magasabb szintű intuíciójával, nagyobb érzékenységével olyan megérzéseket, rezdüléseket közvetíthet gyermekei és férfi-társa felé a magasabb igazságokról, amiket ők esetleg még nem találtak, nem találhattak meg. A nők dolga, hogy inspirálják a környezetünket, ezzel általában is emeljék a világ szellemi színvonalát.

Intuíció: köznapi értelemben egyfajta belső hang, megérzés, ráérzés, jövőbe látás, hatodik érzék, szívünkre hallgatás

A jungiánus pszichológia a női személyiségfejlődéshez alapvetően két irány bejárását tartja fontosnak: az első szakasz a nő számára saját belső női lélekrészének, animájának integrálása.
Ez a női energiák, női kompetenciák felnövelését, kifejlesztését jelenti. Olyan alapvetően női tulajdonságokról van szó, mint a befogadni és adni tudás, a mély és gyengéd emberi–baráti kapcsolat kialakítása, megélése, találkozás képessége, az életadás, a gondoskodó szeretet, a szenvedni tudás, gyengédség, önzetlenség, áldozatvállalás, segítőkészség, megérzések, belső figyelem képessége, hit, bizalom Istenben, a transzcendens valóságban.

A második fejlődési szakasz a férfi lélekrész, az animus integrálása. Ennek energiái, kompetenciái férfias jellegűek, de ugyanúgy szükségesek a teljes női személyiség kifejlődéséhez, mint az anima jellegzetességei. Idetartoznak pl. a felelősségvállalás, konfrontáció, küldetéstudat, hatalom, állhatatosság, lelkesedés, biztonság-adás, igazságosság, tudatosság, reflektivitás, saját út felvállalása, a transzcendens valóságon nyugvó értékrend alapján való következetes életvitel.

A férfit és nőt úgy kell tekintenünk, mint egyenlő erőket különböző egyéniségekben. Hiszen az igazi Én egy, de inkarnációról inkarnációra férfi vagy női megtestesülésbe születik meg a szerint, hogy éppen melyik oldalát (jin vagy jang) szükséges jobban megismernie, kifejlesztenie, melyikben kell több tapasztalatot szereznie.

Ma jobbára csak materiális és praktikus szempontok, vagy csupán az érzéki vágyak és külsőségek jönnek számításba egy-egy párkapcsolatban, ezért is tartanak rövid ideig. Pedig a házasságnak csak egy igazi oka lehet, az, amikor két ember között nagy spirituális szeretet, tiszta szerelem és harmónia van. Ha valakit szeretünk, a benne élő Istent szeretjük. Az Isten, aki mibennünk lakik, felismeri az Istent – másban. A szerető szem gyakran olyan jó tulajdonságokat lát meg abban, akit szeret, amit senki más nem tud felfedezni. És a szerető szív komoly hite és erős vonzalma elősegíti, hogy a belül meglevő, de rejtőzködő erények megnyilatkozzanak.

Legyünk nyitottak a világra, vegyük és vetessük észre annak ezerféle szépségét, ami mind az Egynek a megnyilvánulása. A csupán fizikai testiségben megnyilvánuló divatnő helyett vállaljuk fel természetes nőiességünket, sugározzuk ki a bennünk levő belső szépséget. A párkapcsolatot fogjuk fel egyfajta tanuló iskolának, ahol a magasabb erkölcsi értékekről, például a hűségről, bajtársiasságról, tiszteletről, felelősségről tanulhatunk a hétköznapok gyakorlatában. Fedezzük fel tehát a nőiség szerepét a spirituális fejlődésben.

Az abszolút nő, aki őszinte mosolyával, tettrekészségével és igyekvésével pont olyan fontos a világnak mint azok a nők akik vezetők, gondolkodók… mert minden Nő értékes és kiváló, a család tűzhelye, mindannyian megérdemlitek a megbecsülést és törődést.

Szeretettel: Kirilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This field is required.

This field is required.