10 máj

Úgy gondolom, hogy minden nő és minden férfi a boldogságot keresi. Megengedett természetesen, hogy amikor valakire ránézünk, akkor érezzük a vágyat, érezzük a belső tüzet és hagyjuk, hogy elhatalmasodjon bennünk.

Ezzel nincs semmi gond, amivel viszont inkább probléma van, a lépések, hogy megismerjük a szokásait és az érzéseit, a gondolatait, a viselkedését, hogy mikor milyen a hangulata. Milyen illatokat szeret, mi az, ami érdekli.

Ami még nagyon fontos, ki kell alakulnia két ember között az érdeklődésnek egymás között is. Ha van érdeklődés, akkor van kommunikáció. Ha van kommunikáció, akkor kialakul egy olyan belső kapcsolat, amire azt lehet mondani, hogy fejlődőképes. Sajnos a mai világban legtöbbször a kommunikációs problémák és az egymásra való figyelem hiánya, az időhiány adja meg azokat a rossz aspektusokat, hogy az emberek, ha egymásra is találnak, elveszítik a fonalat (az egymáshoz vezető utat). Nem azért, mert bárki rossz vagy bárki rosszat akar, nincs rossz és nincs hibás, csak ebben a nagy forgatag világban nincs idő erre. Le kell csendesedni és odafigyelni egymásra, örülni minden pillanatnak, egy beszélgetésnek, egy közös kávézásnak, egy mosolynak, szemcsillanásnak. Mindent értékelni kell, hogy kialakuljon a bizalom. Hogy elmúljanak a másikban azok a lerakódott fájdalmak és blokkok, amiket esetleg egy másik kapcsolatból hozott. A bizalom nagyon sok mindent begyógyít, ha adunk elég időt arra, hogy lélek szinten megismerjük a másikat. Akkor fog érdekelni igazán a másiknak a lénye, a természete, az élete, az érzései, a gondolatai. Így tud kialakulni az empátia és egy nagyon mély barátság.

A következő fontos lépés a barátság után az az érzés, ami olyan, mint egy gyönyörű rózsa. Megszereted és megszokod az illatát és magával ragad. Ha megvan ez az érzés, akkor nincs kérdés. Akkor megvan a bizalom, és megvan az érdeklődés és odaadás, és utána jó esetben (tapasztalataim szerint) jön a Nagy Szerelem.

Sok mindennek kell összeállni egy kapcsolatban. Olyan ez, mint mikor a bolygóállások megfelelő csillag állásokban vannak ahhoz, hogy valami jó sikerüljön. Ha figyelünk egymásra, ha tiszteletben tartjuk egymásnak az idejét, ha tiszteletben tartjuk egymásnak az emberi érzelmeit, gondolatait, ha odafigyelünk és az a másik szempontjából is visszatükröződik, hogy ő mit szeretne és ő milyen ember, és úgy kezeljük őt ahogy önmagunkat szeretnénk – akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy a kellő eredmény meg fog érkezni.

A szeretet nem nagyon különbözik a szerelemtől, csak a szerelem felemel és átvisz egy olyan világba, amit leírni nagyon nehéz, csak érezni lehet. Erre szokták azt mondani, pillangóhatás. A szerelemnek a szeretet után kell jönnie, és az még jobban összeköti a két embert.

A kezdetekben (is) nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, hogy tiszteletben tartsuk egymást, hogy megismerjük egymást lélek szinten, hogy barátok legyünk, társak legyünk, emberi társak.

Fontosak ezek a lépések, ha egy hosszútávú, egészséges, jól felépített kapcsolatot vagy házasságot szeretnénk. Mindennek az alapja a bizalom, a tisztelet, a szeretet és az őszinteség.

Olyan ez, mintha két ember ugyanazon a hangszeren ugyanazt a zenét játszaná, csak más hangnemben kell megtalálni azt a muzsikát, amivel ugyanazt hallják és egyben ugyanazt érzik. Azért hoztam ezt a hasonlatot, mert sok esetben az érzések mások az emberekben és úgy gondolják, hogy „nem szeret a másik vagy nem ért meg”, pedig megvan az összhang, ha ugyanazon a frekvencián szól a lelkükben a zene. Akkor egész biztosan érezni fogják, érteni fogják egymást.

Azt se felejtsük el, hogy ha valakit úgy tudunk szeretni, mint önmagunkat, ha ugyanazt szeretnénk neki, amit önmagunknak, megértően, bizalommal és türelemmel közeledünk felé már a kezdetektől, akkor ezt érezni fogja!

Pontosabban mindenki körül van egy Aura és van egy mágneses mező. Talán hihetetlen, de ezen keresztül kommunikálunk és az érzések egymással kommunikálnak.

Bonyolultnak találják a legtöbben, de ez működik.

Ha valakihez eleve jó érzéssel, jó gondolatokkal fordulsz és a közeledésed, szándékod tiszta, egészen biztos lehetsz benne, hogy meg fogja érezni.

Természetesen, ha félelem van benned, azt is meg fogja érezni egy kapcsolat. Olyan ez, mint egy befektetés: idő, energia, kitartás, türelem – tehát mielőtt belemegyünk egy kapcsolatba, készen kell állnunk. Előtte jobb, ha csak egy barátságot, szimpátiát, egy kellemes kommunikációt alakítunk ki, hogy fel lehessen építeni azt, hogy a zene harmóniában szóljon a lelkünkben – oda és vissza.

Szeretettel: Kirilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This field is required.

This field is required.